“Online” posjeta studenata FPE-e VETERINARSKOJ STANICI “Dr Salkić” d. o. o. Travnik


Spajanje teorijskog znanja sa praktičnim vještinama je nešto čemu Sveučilište/Univerzitet „VITEZ“ posvećuje značajnu pažnju, a tome, između ostalog, svjedoči niz primjera organizovanih posjeta studenata privrednim subjektima.
Takva praksa je nastavljena, ali u prilagođenim uslovima online nastave.
U okviru predmeta Poduzetništvo, kojeg na Fakultetu Poslovne ekonomije predaje prof. dr. Jamila Jaganjac, održane su online vježbe u VETERINARSKOJ STANICI „Dr Salkić“ d. o. o. Travnik.


Vježbe je održala asistentica, dipl. oec. Aida Ramčić-Salkić, a domaćin je bio vlasnik i direktor, dr. sci. Alen Salkić.
Studenti su pomoću videomaterijala prošetali kroz sve prostorije, pri čemu su im usmeno date informacije o proizvodnji veterinaskih usluga, organizaciji i načinu poslovanja.

Online posjeta je bila prilika da studenti dopune svoja znanja i na neki način testiraju teorijske spoznaje na konkretnom primjeru poduzetnika u bh. uslovima, načinu kako se praktično spajaju veterina i ekonomija, te kako Društvo opstaje u vanrednim okolnostima pandemije, odnosno, koliko je razvijen krizni menadžmet.


Zajednički zaključak svih učesnika je bio da ulaganje u znanje nikad nije uzalud, o čemu svjedoči stalni rast i razvoj ovog privrednog Društva, a što može biti motiv i studentima da nastave započeti put cjeloživotnog učenja.

 

Podijelite: