EDUKACIJE

Cjeloživotno učenje

Stalno ulaganje u znanje je jedan od imperativa u Veterinarskoj stanici „Dr Salkić“. Osoblje često prisustvuje stručnim skupovima, seminarima, radionicama i slično, a opravdanje je u tome da je znanje kapital, odnosno da ulaganje u znanje nije trošak, nego investicija.

Teško je nabrojati sve edukacije kojima su zaposlenici i saradnici „Dr Salkić“ tokom godina rada u Firmi prisustvovali, bilo da su organizovane od strane raznih stručnih i konsultantskih organizacija eksterno ili da su održane interno. Na web stranicu smo izdvojili samo neke do septembra 2021. godine, dok ćemo o ostalim u narednom periodu kontinuirano pisati.

Osim educiranja osoblja, jedan od zacrtanih pravaca djelovanja je i organizovanje edukacija za druge korisnike, čime se daje doprinos široj društvenoj zajednici. U potkrovlju zgrade gdje je smještena Veterinarska stanica „Dr Salkić“ d.o.o. se nalazi manja sala za edukacije, gdje je do sad bilo održano nekoliko događaja. Planove je malo usporila opća situacija sa pandemijom corona virusa, ali se od tih planova ne odustaje.